El Berguedà
CA · ES · EN · FR
0 items - 0,00€

NATURA

Tu pots ser un dels afortunats. La bellesa i diversitat dels paisatges del Berguedà et faran sentir més viu.

Has obert la porta i un patrimoni natural ric en contrastos et rep per oferir-te natura en estat pur. Racons sorprenents i una bona excusa per descobrir la riquesa geològica d’aquesta comarca que, acompanyant el trajecte del riu Llobregat, et transporta des de la muntanya més alta als camps de blat acabat de segar.
Un entorn natural, on et sentiràs privilegiat caminant pels senders del parc natural Cadí Moixeró, un dels més grans de Catalunya; o et trobaràs petit escalant la muntanya més màgica de Catalunya, el Pedraforca.

Àrees de lleure, fonts, excel·lents miradors, refugis i centres d’activitats et faran més agradable la teva estada. No et sembla temptador?

 

Natura Natura Natura

LLOCS D'INTERÈS

El Pedraforca

El Pedraforca

Una enforcadura motiu de màgia i llegendes però també bressol de l'alpinisme català. Camí de Saldes ens sorprèn una silueta inconfusible, majestuós i alhora amenaçant s'alça el Pedraforca.

+ Informació
Parc Natural del Cadí-Moixeró

Parc Natural del Cadí-Moixeró

Les serralades del Cadí i del Moixeró, mostren els seus secrets en un dels parcs naturals més grans de Catalunya. Una barrera muntanyosa que ofereix la seva riquesa en fauna, flora i paisatge. Una extensa xarxa de senders us guiaran pels indrets més sorprenents i un conjunt de poblets us acolliran per descansar tot gaudint de la seva gastronomia.

+ Informació
Serra d'Ensija-Rasos de Peguera

Serra d'Ensija-Rasos de Peguera

Aquest espai és de ben segur un dels més notables dins l’àrea meridional del pre-Pirineu oriental ja que recull una gran diversitat de paisatges i hàbitats, sent excepcional per la seva riquesa en elements naturals. El cim més alt se situa en el cim de la Gallina Pelada a 2.307 m.

+ Informació
Serra del Verd

Serra del Verd

Aquesta serra constitueix la prolongació meridional de la serra del Cadí i participa de moltes de les característiques de la serra d'Ensija. Està formada per una cresta que assoleix en el seu cim al Cap del Verd, a 2.289 m d'altitud.

+ Informació
Serra del Picancel

Serra del Picancel

És un espai eminentment forestal del pre-Pirineu, situat al límit entre l'Alt i el Baix Berguedà, que entra en contacte amb els altiplans de la depressió central. És caracteritzat per valls molt tancades i profundes que han permès una bona conservació. Hi ha un clar predomini del paisatge forestal presidit per les coníferes. També hi són ben representades les formacions mediterrànies del país de les rouredes seques, que en molts casos han estat transformades en pinedes secundàries de pinassa o pi roig.

+ Informació
Serra de Queralt

Serra de Queralt

Aquest espai constitueix un apèndix de la serra d'Ensija-Rasos de Peguera, caracteritzat pel fet de situar-se en contacte amb les terres de la depressió central. La Serra de Queralt constitueix un relleu individualitzat format per un conjunt acinglerat de notable interès geomorfològic, amb una alçada màxima en el cim de Campllong de 1.589 m. Gaudeix de característiques d’espais mediterranis. Així, l'espai representa en especial el país de les rouredes seques de roure martinenc, tot i que la vegetació forestal més extensa és la pineda de pi roig. 

+ Informació
Serra del Catllaràs

Serra del Catllaràs

Es tracta d'un massís situat a cavall del mantell del Pedraforca i el mantell de Vallfogona, a l'alt Berguedà i al sud de la Serra del Cadí-Moixeró. L'important gradient altitudinal porta a una gran diversitat d'ambients en un únic espai. Hi trobem representades formacions d'alzinar en petits fragments que ocupen els solells, importants rouredes i pinedes calcícoles, que es distribueixen ocupant els solells i els fons de vall. A les obagues hi predominen les fagedes amb boix sent rares en el context del Berguedà. 

+ Informació
Riera de Merlès

Riera de Merlès

Es tracta d'un sistema fluvial de transició entre el pre-Pirineu i les conques i altiplans centrals, on es conserven poblaments faunístics molt rars. Aquesta riera representa un dels darrers afluents de la conca del Llobregat, on es conserva un bon grau de qualitat ecològica de les seves aigües. L'espai recull l'àmbit fluvial on hi trobem diverses comunitats de vegetació d'ambients aquàtics i de ribera en bon estat de conservació. 

+ Informació
Els Tres Hereus

Els Tres Hereus

Aquest espai és representatiu dels sistemes naturals i del paisatge del Baix Berguedà. És format per petits turons de baixa altitud (680 m de cota màxima), situats al marge esquerre de la riera de Clarà, que delimita l'espai per l'oest. Conserva una bona mostra de la vegetació natural d'aquest territori, on els boscos alternen amb camps de conreu, principalment de cereals. 

+ Informació
Riera de Navel

Riera de Navel

Aquest espai representa una bona mostra dels sistemes naturals terrestres i dulciaqüícoles. L'interès de la zona rau en el fet que és una mostra significativa d'una àrea de caràcter forestal, al marge esquerre del Cardener, dins un sector on els conreus tenen una gran representativitat. 

+ Informació
Contacte    Avís Legal   |       
Oficina de turisme del Berguedà. Tel 938 221 500
Horari d'atenció al públic: de 9 a 13h i de 15 a 18h de dilluns a dissabte
Patrocinadors