El Berguedà
CA · ES · EN · FR
0 items - 0,00€

VISITA AL SANTUARI DE QUERALT

VISITA AL SANTUARI DE QUERALT
  • VISITA AL SANTUARI DE QUERALT
  • VISITA AL SANTUARI DE QUERALT
  • VISITA AL SANTUARI DE QUERALT
  • VISITA AL SANTUARI DE QUERALT
  • VISITA AL SANTUARI DE QUERALT
  • VISITA AL SANTUARI DE QUERALT
  • VISITA AL SANTUARI DE QUERALT

El Santuari es troba al capdamunt de la Serra de Queralt. Està situat a una alçada de 1200 metres. Per la seva peculiar ubicació se l'ha anomenat el 'balcó de Catalunya'. L'amplitud del seu paisatge i les sensacions que provoca justifiquen pujar a Queralt. L'indret on avui s'aixeca el santuari correspon a l'espai que hauria ocupat el castell de Guillem de Berguedà.

El conjunt de Queralt l'integren la Cova on fou trobada la imatge de la Mare de Déu, el Santuari on es venera la imatge i un notable edifici annex que acollí al seu moment l'hospederia del Santuari on avui hi ha el restaurant i l'estació del funicular inclinat que hi accedeix des dels aparcaments.

El Bar-Restaurant

Som un equip de persones que estimen l'entorn i que volen que us trobeu com a casa, treballant per vosté perque tingui una estança inoblidable al Santuari de Queralt. Oferim esmorzars de forquilla i plats combinats amb carn a la brasa i altres per dinar. També oferim esmorzars i dinars especials per a grups i ens adaptem a les seves necessitats.

El funicular Inclinat
El funicular inclinat li permet pujar des de baix al parquing fins al santuari amb vistes al Berguedà i una capacitat de 10 persones.

 

Fora de nucli urbà S'admeten gossos A la neu A peu Bar Circuit de natura Cuina del Berguedà Cuina del Bolet Distància al nucli urbà En bici Escalada Parapent Productes de la casa Restaurant Ruta cultural Santuaris

Notes

La imatge de la Mare de Déu
Es tracta d'una petita talla de fusta d'uns cinquanta centímetres d'alçada. Representa la Mare de Déu asseguda. Amb la mà esquerra agafa el seu fill situat dret damunt el genoll el qual sosté un llibre amb la mà esquerra mentre beneeix amb la dreta. Amb la mà dreta sosté una oreneta, que ha esdevingut el símbol de Queralt. El peu esquerre de la Mare de Déu trepitja una faristela. La imatge, documentada des del s. XIV és un exemplar gòtic que conserva trets romànics molt marcats.
 

La Cova
Adossada a la roca de Queralt hi ha l'oratori conegut com a la cova de Sta. Helena, lloc on la tradició situa la troballa de la imatge de la Mare de Déu de Queralt per un pastor.

CONTACTE

ADREÇA

Carretera de Queralt
08600 Berga, Barcelona

INFORMACIÓ I RESERVES

Ampliar mapa

ACTIVITATS DISPONIBLES

Introdueixi una data per consultar disponibilitat
Contacte    Avís Legal   |       
Oficina de turisme del Berguedà. Tel 938 221 500
Horari d'atenció al públic: de 9 a 13h i de 15 a 18h de dilluns a dissabte
Patrocinadors